sjos gebouw

SJOS is een christelijke uitgaansgelegenheid voor jongeren vanaf ongeveer 14 jaar. Het doel van SJOS is om op een verantwoorde manier een leuke en gezellige avond te hebben.

Het idee voor de oprichting van SJOS is ontstaan in 2000. In januari 2002 is SJOS gestart in de kantine van Troost Houtbewerking aan de Industrieweg te Staphorst. De eerste jaren waren bedoeld als proefperiode. Toen tijdens deze proefperiode bleek dat SJOS elke zaterdagavond zo’n 80-100 bezoekers trok, werd er vanaf 2003 gezocht naar een nieuwe, definitieve locatie. In december 2005 werd overeenstemming bereikt met de gemeente. De hoek Ebbinge Wubbenlaan – Viaductweg werd als definitieve locatie gekozen.

Er werden verschillende acties op touw gezet om het gebouw te kunnen financieren. Verder zijn er veel giften van de kerk, van bedrijven en particulieren binnen gekomen, zodat er een mooi gebouw geplaatst kon worden. Het gebouw is vervolgens met de hulp van veel vrijwilligers gebouwd.

In de zomer van 2018 heeft SJOS een grondige renovatie gehad, waarbij zowel de huisstijl als zaken rondom het gebouw zelf vernieuwd zijn.